26. maja, 2023

SKUPAJ ZA USPEHE

Ime Tomaž Barada in njegovi uspehi v več kot uspešni športni karieri so poznani doma in v tujini. V Klubu borilnih veščin Barada se skupaj s svojimi sodelavci že vrsto let trudi prenašati svoje bogato znanje naprej. V športnem centru, ki je našel mesto …

Piše:

Ime Tomaž Barada in njegovi uspehi v več kot uspešni športni karieri so poznani doma in v tujini. V Klubu borilnih veščin Barada se skupaj s svojimi sodelavci že vrsto let trudi prenašati svoje bogato znanje naprej. V športnem centru, ki je našel mesto v Coni Tezno, ponujajo zelo pestre dejavnosti. Izoblikovali so družbeno koristen prostor, kjer se ljudje vseh starosti spoznavajo z borilnimi veščinami, s čimer si zagotovijo tudi bolj zdravo in kakovostnejše življenje. Pri njih se ne ustvarjajo samo prvaki svetovnih in evropskih prvenstev, ampak je dobrodošel prav vsak. Pester urnik nudi programe za male in velike rekreativce ter tudi za tekmovalce. Z različnim spektrom vaj (body boom, bianbox, stretching, sweat, boks na vreče ….) lahko zelo dobro poskrbite za svoje zdravje. Na vas je samo, da vstopite v center in začnete trenirati. Potrebna je le volja in nekaj vztrajnosti. Tudi najmlajši se že od treh let naprej navajajo na gibanje, ki je zelo pomembno v življenju. Z njimi in malo večjimi se radi še posebej podružijo na »pižama partyjih« in ostalih družabnih dogodkih, ki jih v centru organizirajo skozi leto.

Kickbox in taekwon-do imata v prihodnosti še veliko potenciala. Uspehi, ki so jih v klubu dosegli, še zdaleč niso naključje, ampak plod dolgoletnega, sistematičnega in vztrajnega dela. Vsi v klubu delajo za skupen cilj. Strokovni trenerji postavljajo temelje, tekmovalci pa s pridobljenim znanjem nizajo uspehe. Skromnost, delavnost in ekipni duh vodijo skupaj do uspeha.

V Barada centru so na svoje borce in uspehe seveda ponosni. »Živimo v času, ko potrebujemo junake in zmagovalce, da nam pokažejo, da je tam, kjer je volja, tudi prava pot do uspeha. Sezona za sezono je naporna, vendar so se naši kickboksarji in taekwon-doisti skozi celotno leto dokazovali, da se sanje lahko uresničijo prav vsakomur. Vsakodnevno izkazovanje borbenosti, spoštovanja, ne samo do športa, temveč tudi do svojih sotekmovalcev, se kaže v uspehu. Zgodbo pišemo s srčnimi mladimi in predanimi ljudmi, ki se zavedajo, da lahko zmaga prav vsak od njih in vendar je zmaga vsakega posameznika tudi zmaga vseh. Če smo skupaj, je to napredek za vsakega posameznika.«

Kot klub so v slovenski reprezentanci v kickboksu in taekwon-doju daleč najuspešnejši. V središču pozornosti so vsekakor Tyra Barada, Urša Terdin, Žiga Zagoranski, Bian Nabernik, Sven Hojs, Žiga Pečnik in še številni drugi. V letu 2022 so člani reprezentance nastopili na pomembnih tekmovanjih – na kadetskem in mladinskem prvenstvu Wako kickbox (Italija), Evropskem prvenstvu v Antalyi (Turčija) in v ITF taekwon-doju v Kopru, kjer so gostili in bili organizator Svetovnega pokala.

Letos so se že uspešno udeležili evropskega in svetovnega pokala, kjer so prav tako nizali uspeh za uspehom. Za njimi je že več kot uspešno državno prvenstvo v Light Contactu, ring disciplinah in v Point Fightingu  Sledi potovanje v Cluj Napoko (Romunija), kjer se bodo člani, mladinci in kadeti udeležili Evropskega prvenstva v taekwon-doju. V mesecu maju sledi Svetovni pokal Turkish Open v Istanbulu (kickbox) in junija svetovni pokal v Budimpešti.

»Pomembno nam je, da vedno znova dokažemo, da vsi že doseženi uspehi niso zgolj slučaj. V klubu smo zelo veseli in ponosni, da nam uspeva, skupaj z vsemi tekmovalci, s trenerji, starši, z navijači in s sponzorji, ki nam stojijo ob strani in se skupaj z nami veselijo vseh uspehov. Smo pa nenehno osredotočeni na prihodnost in na svoje poslanstvo, da še naprej upravičimo ime “Barada”, po katerem se center tudi imenuje,« še dodajajo v klubu.