26. maja, 2023

Dober vodja vodi s postavljanjem vprašanj

Če želimo biti kot vodje učinkoviti, so ključni naša miselna naravnanost, postavljanje vprašanj namesto odgovorov in poznavanje lastnih notranjih svetov. Vodje s pozitivno miselnostjo in z razumevanjem ter dobrim poznavanjem sebe, a obenem z veščino po …

Piše: Simona Lobnik Ambrožič, poslovna coachinja in konzultantka direktorjem

Če želimo biti kot vodje učinkoviti, so ključni naša miselna naravnanost, postavljanje vprašanj namesto odgovorov in poznavanje lastnih notranjih svetov. Vodje s pozitivno miselnostjo in z razumevanjem ter dobrim poznavanjem sebe, a obenem z veščino postavljanja pravih vprašanj, so dokazano uspešnejši, njihovi sodelavci pa bolj produktivni in zavzeti.

Vsi imamo izzive ter s tem priložnost za razvoj in rast. Nenehno in vseživljenjsko. In spoznanje ali zavedanje, da na katerem področju še nismo najboljši, je temelj za izboljšave. Številne študije potrjujejo, da zaposleni pri svojem vodji iščejo potrditev, da delajo dobro, da so pri tem uspešni in se ob pravi podpori tudi želijo razvijati in osebnostno rasti. Ob tem nenehno iščejo odgovore … Na prvi pogled se zdi idealno, da ima vodja odgovore na vse. A veliko učinkoviteje je, če vodi s pravimi vprašanji. Na ta način bo sodelavce opolnomočil in hkrati usmeril v odgovorno opravljanje nalog.

Poznavanje psihologije koristi

Je pomembno, da smo po stroki psihologi, da bi lahko uspešno vodili svoje zaposlene? Ne. Vendar obstajajo znanja, ki bi jih moral imeti vsak vodja, če želi biti pri delu samozavestnejši in uspešen. Upravljanje s strahovi in stiskami, podpora pri spremembah in v negotovih položajih, motivacija in prava vprašanja so ključna področja, pri katerih nas lahko znanje iz psihologije pomembno podpre.

Kje se lahko pojavijo izzivi?

Kot vodja se morate spopasti tudi s stiskami in strahovi svojih zaposlenih, če želite, da so naloge opravljene tudi v stresnih obdobjih, obenem je pomembno, da ohranite zaupanje zaposlenih in poslovnih partnerjev, s katerimi sodelujete. Kje se lahko pojavijo izzivi? Strah pred neznanimi notranjimi svetovi naših sodelavcev, strah iz pretekle negativne izkušnje, zavedni in nezavedni čustveni odzivi … Že poznavanje in razumevanje odzivov in načinov delovanja sodelavcev nam pomagata, da vemo, zakaj se nekdo odzove ali deluje na določen način. In dobro pri tem je, da se tega lahko naučimo. Tako se bomo lažje čustveno obvladali, razumeli in prilagodili svoje odzive. Pri tem je zelo priporočljivo, da delamo s strokovnjakom, ki razume situacijo in nas bo znal usmeriti tudi v trenutkih, ko je cilj zamegljen. Vsak vodja potrebuje svojega coacha, da bo kot coach lahko uspešno vodil svoje ljudi.

Običajno izberemo poznane in mirne situacije

Naši možgani delujejo tako, da se spomnijo minulih situacij ter tako že vnaprej zaznavajo spremembe in nepredvidljive situacije kot grožnje. Možgani imajo namreč raje poznane in mirne situacije kot tveganje in nepoznano. Kar seveda pelje v nasprotovanje spremembam in slabo prilagajanje. Ob prepoznanju svojega lastnega delovanja bomo uspešnejši pri vodenju svojega tima sodelavcev.

Motivirajo pripadnost, občutek varnosti in priložnost za razvoj

Ljudje smo po naravi motivirani, da nam je udobno in se izognemo vsem vrstam bolečin. Na ta način delujemo tudi v poslovnem okolju. Da stvari gladko tečejo in če je le mogoče v naši coni udobja. Zato moramo biti motivirani, da delamo drugače, bolje, kot ekipa in se nenehno izboljšujemo. Poznavanje svojih sodelavcev in vedenje, kaj deluje na ljudi motivacijsko, je ključno za vsakega vodjo. Pri tem je pomemben še občutek, ki ga morajo zaposleni začutiti, da pripadajo, so varni ter imajo možnost razvoja in rasti, tako zasebno kot poslovno.

Namesto odgovora postavimo vprašanje … za dvig produktivnosti

Vse prevečkrat iščemo odgovore, ker mislimo, da moramo kot vodje vedeti vse. Pa je vse prej kot tako, raje sprašujmo, na ta način bomo opolnomočili zaposlene, da bodo začeli razmišljati in bomo sami iskali odgovore in prave poti. Kako? Zelo preprosto. Že eno srečanje s pravim strokovnjakom lahko spremeni vaše delovanje in s tem pomembno dvigne produktivnost vašega podjetja ali tima.