5. julija, 2022

Prvi mariborski moto dan

V soboto 4. junija je na poligonu varne vožnje v coni Tezno zgodil 1. mariborski moto dan. Organizacijo je prevzel Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor skupaj z Agencijo za varnost v prometu. Zbralo se je okoli 100 motor …

Piše: Maja Vintar

V soboto 4. junija je na poligonu varne vožnje v coni Tezno zgodil 1. mariborski moto dan.

Organizacijo je prevzel Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor skupaj z Agencijo za varnost v prometu.

Zbralo se je okoli 100 motoristov. Glavni med organizatorji, Denis Kocbek, pravi: »Ni veliko, ampak glede na datum in vse ostale prireditve, ki so potekale vzporedno, smo kar zadovoljni. Namen osveščanja je bil dosežen.« Motoristi so prisluhnili predavanjem, inštruktorji varne vožnje so izvajali poligonske vožnje, gasilci so prikazali reševanje ob prometni nesreči, na stojnicah so se predstavljale organizacije, šole, moto trgovine, tudi tetovirali ste se lahko.

Sodelovali so: Cona Tezno, Agencija za varnost v prometu, Policija, Vojaška policija, Nujna medicinska pomoč, AMZS Vransko, Prometna šola Maribor, Gasilska brigada Maribor, Trgovina Motonavtika, Trgovina Naturmar, Šola vožnje Vremec, Šola vožnje Prihajam, Tatoo studio Pineapple Tatoo, Gallus drive Inn.

»Trudili se bomo, da do naslednjega leta pripravimo še boljši Mariborski moto dan.« še zagotavlja Kocbek.