5. julija, 2022

Končal se je PODIM 2022

Letošnja mednarodna konferenca Podim 2022, ki je v Mariboru potekala med 16. in 18. majem, je za nami. Po dveh letih virtualne konference je letos PODIM ponovno potekal v živo, ob tem, da so bili vsi deli konference tudi stremani prek spleta. Gre za en …

Piše: Maja Vintar

Letošnja mednarodna konferenca Podim 2022, ki je v Mariboru potekala med 16. in 18. majem, je za nami. Po dveh letih virtualne konference je letos PODIM ponovno potekal v živo, ob tem, da so bili vsi deli konference tudi stremani prek spleta. Gre za enega izmed najvplivnejših start-up in tehnoloških dogodkov v Srednji in Vzhodni Evropi, kjer se enkrat letno združijo deležniki podjetniškega ekosistema, predvsem start-up podjetniki, z namenom intenzivnega izobraževanja, izmenjave globalnih izkušenj ter seveda mreženja in druženja. Nove poslovne vezi je tako tkalo več kot 1.000 ljudi iz vsega sveta.

Sodelovalo je okoli 90 govorcev iz različnih držav. Med njimi tudi član upravnega odbora ameriškega programskega velikana Adobe Dheeraj Pandey, eden izmed nekdanjih globalnih voditeljev podjetja Accenture Shubber Ali, ustanovitelj in partner pri DN Capital Nenad Marovac, izvršna direktorica EndeavorXR Amy Peck, Anna Gregorio z Univerze v Trstu in angelska vlagateljica Paulina Sygulska Tenner.

Podim je tudi priložnost za obetavne, izbrane start-upe, letos jih je bilo okoli 200, da so se srečali z investitorji, predstavniki korporacij in drugimi start-upi in si zagotovili sestanke za morebiten posel. »Podim poslanstvo je opolnomočiti regionalna zagonska podjetja in jim omogočiti več poslovnih priložnosti, in hkrati spodbuditi podjetja z vsega sveta k sodelovanju s podjetniškim ekosistemom te regije,« sporočajo organizatorji. In dodajajo: »Podim 2022 je tako odlična priložnost za odkritje startupov, ki prihajajo iz držav, kot so Slovenija, Poljska, Češka, Srbija, Romunija in Hrvaška, ob boku nekaterim večjim igralcem, kot so Avstrija, Nemčija in Italija.«

V programu letošnjega Podima je bilo več programskih sklopov, med njimi razvijanje zmagovalnega ekosistema, digitalna transformacija, produktna akademija, akademija rasti ter poslovni in zakonski okviri. Vsak sklop vključuje več predavanj, panelov, delavnic. Potekalo je še tradicionalno tekmovanje PitchingCompetition, s katerim se okrona najboljše start-up podjetje konference. Med več kot 800 prijavljenimi podjetji je zmagal bolgarski CloudCard, ki se zato med drugim odpravlja tudi na tridnevni program Podim Springfield London. Tehnološki navdušenci so imeli priložnost v živo spoznati robota SPOT, ameriškega podjetja Boston Dynamics, ki velja za zvezdo tehnološke revolucije industrije 4.0.