5. julija, 2022

“Dajmo športu glavno vlogo” Barada v boj za predsednika OKS-ja

Tomaž Barada se ob podpori predsednika OKS Bogdana Gabrovca, eminence Miroslava Cerarja starejšega in z dobro sestavljeno ekipo podaja v borbo za mesto predsednika OKS. Volitve bodo decembra. Njegov uradni protikandidat je za zdaj predsednik Rokometne …

Piše:

Tomaž Barada se ob podpori predsednika OKS Bogdana Gabrovca, eminence Miroslava Cerarja starejšega in z dobro sestavljeno ekipo podaja v borbo za mesto predsednika OKS. Volitve bodo decembra. Njegov uradni protikandidat je za zdaj predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.

 

Kdor ni vzor športnikom, ne more biti predsednik OKS-ja

Tomaž Barada je bil kot dejavni športnik v tekvondoju med drugim večkratni evropski in svetovni prvak, potem je v kikboksu prav tako osvajal naslove svetovnega in evropskega prvaka. V coni Tezno domuje njegov Športni center Barada, prostor za rojevanje novih zvezd. Center ima okrog 250 članov, 150 med njimi je otrok. Vzgojil je 35 svetovnih in evropskih prvakov. »Šport je bil del moje vzgoje, bil je tisti, ki me je naredil. Šport me je naučil vsega, kar danes počnem. Naučil sem se spoštljivosti, poštenosti, vztrajnosti in obvladovanja samega sebe,« je svojo pot, povezano s športom, opisal Barada.

Leta 2012 je začutil, da po vseh letih trenerstva potrebuje nov izziv, zato je prevzel tekvondo zvezo. Izjemno vesel je bil leta 2014 tudi vabila k sodelovanju tedaj novega predsednika OKS – ZŠZ Bogdana Gabrovca. V prvem Gabrovčevem mandatu je bil podpredsednik, odgovoren za organizacijo in marketing, v drugem je na podpredsedniškem položaju pristojen za vrhunski šport. Postal je tudi predsednik Športne zveze Maribor. »Ponosen sem na to, kar smo ob izjemni podpori župana Arsenovića storili v tako kratkem času in v Maribor pripeljali evropski festival olimpijske mladine, ki bo čez dobro leto,« razlaga Barada.

 

Na volitve z dobo ekipo in programom

V ekipi, ki se podaja na decembrske volitve, so olimpionik Miroslav Cerar starejši, predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matejk Erjavec, generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko in izvršni direktor Panvite Toni Balažič.

Med ključna programska izhodišča je Barada med drugim umestil tudi pomoč socialno šibkim športnikom, nadaljnji razvoj modela dvojne kariere športnikov in vzpostavitev sistema zaposlovanja, nagrajevanja in kariernega razvoja trenerjev.

»Zakaj bi bil dober kandidat za predsednika OKS-ja? Prepričan sem, da sem prestal vse cikle, ki so potrebni. Šport mora voditi nekdo, ki pozna vse starostne kategorije, trenersko delo, vodenje zveze. Jaz sem to vse doživel. Postal sem trener, imam svoj športni center, imamo 33 svetovnih in evropskih prvakov, na kar sem izjemno ponosen,« je še pojasnil Barada.

Spoštljivost, poštenost, vztrajnost in obvladovanje samega sebe so vrline, ki veliko veljajo tudi v gospodarstvu. Ker je Tomaž Barada član naše skupnosti cone Tezno že skoraj od vsega začetka, mu tudi na tej poti želimo vse dobro.