20. oktobra, 2021

Novi v UP – MARCELA KRNIČAR, SIMALI, HAVERHILL

»Fotografija ni le fotografija, govori nam zgodbe časa in ljudi.« Za fotografskim imenom »k.Marcella photography« stojim Marcella, ki vsakdanje in posebne življenjske trenutke lovim v objektiv oz. ustvarjam nepozabne spomine svojim strankam. Svoj butič …

Piše: Meta Bobnar

»Fotografija ni le fotografija, govori nam zgodbe časa in ljudi.«

Za fotografskim imenom »k.Marcella photography« stojim Marcella, ki vsakdanje in posebne življenjske trenutke lovim v objektiv oz. ustvarjam nepozabne spomine svojim strankam. Svoj butični kotiček, fotografsko gnezdece sem si ustvarila v poslovni zgradbi UP, ki je zaradi svoje pozitivne energije in urejenosti toplo sprejet in med ljudmi vedno bolj priljubljen.

Sicer je moje delo zadnjih 10 let usmerjeno predvsem v družinsko in poročno fotografijo, ampak si ob tem tudi vedno pogosteje vzamem kak izziv, katerega naročniki so različna podjetja. Tako se na drugačen, predvsem domač pristop lotevam projektov precej različnih podjetij in zanje ustvarim poslovne portrete, predstavitev ponudbe ter ustvarjanje materiala za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh, saj vse več podjetij spoznava izjemno pomembnost le-teh. Fotografija oz. neka vizualna celota je namreč prvo, s čimer se stranka, naš potencialni kupec, sreča in zato je prvi vtis res izjemnega pomena. Sem sodi ne le

privlačen videz socialnega omrežja, spletne strani oz. fizičnih poslovnih prostorov, ampak tudi prijetna predstavitev, kaj sploh počnemo, kako in kdo za tem stoji.

Ne le podjetja, tudi posamezniki dajejo vedno večji pomen kakovostni fotografiji, kljub temu, da je na dosegu roke vsa možna tehnologija, da fotografije ustvarjamo sami. Ampak ravno v tem je bistvo – imamo tisoče fotografij na svojih telefonih, računalnikih, medtem ko so stene doma in albumi prazni. Precej sarkastično. Zato se, upam, da vedno bolj, pomembnost pripisuje lepim, kakovostnim fotografijam, ki jih z veseljem pokažemo, razvijemo in shranimo – za nas in generacije za nami. Tako kot nekoč – manj postaja več. Imeti manj fotografij, ujetih trenutkov – a zato so ti toliko bolj posebni, lepi.

Fotografija ni le fotografija, govori nam zgodbe časa in ljudi. Njihovo srečo, najbolj intimne in dragocene trenutke. In to, da sem jaz kot fotografinja del tega, je zame res dragoceno in hvaležno delo. S tem moje delo nosi tudi veliko odgovornost, ki se je zelo dobro zavedam in tudi zato v to vlagam v tako veliki meri sebe.

V prihodnje se želim še bolj usmerjati v podrobnosti, izboljševati svoje delo z različnimi pristopi in idejami ter navdih iskat v modernem in preteklosti. Ker želim maksimalno izkoristiti svoje talente, se vedno bolj usmerjam tudi v tujino, ki nam prinese še kakšno idejo več. Vsak dan je priložnost, da smo še boljši in boljši, kljub temu da že zdaj delamo dobro. Novi časi, novi trendi, tehnologije, znanja … Izzivov res nikoli ne zmanjka, a na nas je, kako bomo te izzive izkoristili.

Marcela Krničar, fotografinja

www.kmarcella.com

 

SIMALI, računovodske in poslovne storitve

Podjetje Simali deluje od leta 2009, nedavno pa so se preselili v nove poslovne prostore – najdete jih v 7. nadstropju poslovne stavbe UP v Coni Tezno. Njihove storitve obsegajo:

  • Pomoč in svetovanje pri odprtju podjetja
  • Uvajanje v začetek poslovanja
  • Vse administrativne, kadrovske in računovodske storitve
  • Svetovanje
  • Priprava razpisov in bančne dokumentacije

Njihova vizija je butično poslovanje na individualni ravni z osebnim pristopom. Svojim strankam nudijo vse, kar njihovo podjetje potrebuje.

Simona Luzar, direktorica podjetja SImali

Haverhill je perspektivno, hitro rastoče podjetje v ZDA, ki ustvarja moderne in igrive kose nakita, od poletja 2021 pa je povezano tudi s Cono Tezno.

Gre za mlado podjetje, vendar bogato z izkušnjami. Lastnica podjetja namreč izhaja iz družine, ki ima izdelovanje nakita v krvi – nakit v Rhode Islandu ustvarjajo že vse od leta 1899. Globoko navdihnjeni z zgodovino, lepoto in kulturo Nove Anglije želijo odražati tudi v svojem ustvarjalnem procesu. Ustvarjajo izdelke, ki sledijo čistemu slogu, ne bleščeče in kričeče, pač pa klasično in brezčasno. Strankam nudijo personalizirane kose nakita, izdelane in poslane v izjemno kratkem času.

S poletjem 2021 je podjetje v Coni Tezno odprlo nov oblikovalski oddelek, ki skrbi za celotno grafično podobo podjetja – spletno stran, produktne fotografije in brand na splošno. Trenutno ekipo sestavljata Mitja in Katja, vendar je potreba in želja po širitvi ekipe vedno večja. Delo z mednarodno ekipo je v izziv, prav zabavno pa je spremljati in videti kolekcije nakita, ki zaživijo in vedeti, da je pri tem pomagalo tudi slovensko znanje.