20. oktobra, 2021

Cona Tezno bogatejša za še eno tiskarno

Iz bližnje Špeline ulice se v Cono Tezno že od meseca avgusta počasi seli tiskarna Ma-tisk d. o. o. Ob tem se je podjetje še reorganiziralo in specializiralo za proizvodnjo trdo vezanih knjig. Tiskarna Ma-tisk d. o. o. je ena izmed največjih in najbolj …

Piše: M.V.

Iz bližnje Špeline ulice se v Cono Tezno že od meseca avgusta počasi seli tiskarna Ma-tisk d. o. o. Ob tem se je podjetje še reorganiziralo in specializiralo za proizvodnjo trdo vezanih knjig.

Tiskarna Ma-tisk d. o. o. je ena izmed največjih in najbolj prepoznanih knjižnih tiskarn v Sloveniji. Ima bogato tradicijo, saj njene korenine segajo v davno leto 1795. Tiskarna deluje v okviru skupine DZS Grafik d. o. o. iz Ljubljane ter sodeluje z najbolj renomiranimi založniki, muzeji in galerijami iz Slovenije, Evrope in ZDA. Ponosni so, da več kot 90 % njihovih tiskovin najde svoje kupce na tujih trgih.

Grafični proces (priprava tiskovne oblike, tisk, knjigoveška dodelava) je v celoti organiziran »pod eno streho«, kar zagotavlja celovit nadzor nad kakovostjo od prejema datotek do odpreme izdelkov.

Pravijo, da so edina tiskarna v Sloveniji, ki pri tisku uporablja stroj v formatu XXL (1260 x 1620 mm), kar se odraža v ekonomičnejši izdelavi določenih formatov in naklad. Uporabljajo tudi moderen osem-barvni stroj v formatu XL (750 x 1060 mm).

S pridobljenim certifikatom FSC® (FSC-C106600), ki prispeva k odgovornemu upravljanju z gozdovi in uporabi mednarodne sheme »Climate Neutral Printing«, izkazujejo svojo zavezanost in prispevek k varovanju okolja ter trajnostnemu razvoju.