5. oktobra, 2020

Zbranih dobrih 5.000 tisoč evrov za socialno ogrožene športnike

Že šest let je Fundacija za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Piše: M.V.

Dobrodelna prireditev

V Športnem centru Barada so v soboto, 5. septembra, pripravili že četrto dobrodelno prireditev, katere izkupiček gre v sklad Fundacije za šport in na ta način pomagajo socialno ogroženim nadarjenim mladim športnikom. Že šest let je Fundacija za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. 116 slovenskih športnic in športnikov prejema darovana sredstva. Veliko število jih prihaja ravno iz štajerske regije.

Tokrat je dobrih šest ur dolg dobrodelni trening s šampioni privabil kar nekaj znanih imen borilnih veščin in druge športnike ter posameznike, ki so tako imeli priložnost opazovati mojstre tekvondoja, kikboksa, juda in boksa pri treningu. S svojimi vzorniki so se lahko tudi pomerili. Vsi obiskovalci pa so spoznali temeljne prvine omenjenih športov.

Športnikom in njihovim staršem lahko pomagate tudi vi. Svoj prispevek za pomoč lahko nakažete na račun Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij SI56 0310 0100 3083 21.