5. oktobra, 2020

Za dijaki SEŠG in učitelji je pomemben dan

15.septembra so Cono Tezno obiskali dijaki in profesorji Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor, in sicer v okviru projekta SPIRIT Slovenija, ki podpira izvedbo dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnov …

Piše: M.V.

15.septembra so Cono Tezno obiskali dijaki in profesorji Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor, in sicer v okviru projekta SPIRIT Slovenija, ki podpira izvedbo dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2020/2021 (JP MLADI 2020/2021). Projekt podpira tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Poleg tega, da so se sprehodili po Coni Tezno in spoznali delovni utrip vsakdanjika, so spoznali tudi zgodbe in delo dveh direktorjev, Luke Slaniča, direktorja in lastnika podjetja Potenca d. o. o. in Roberta Kolerja, direktorja podjetja Vamar d. o. o. Mag. Maja Urlep, profesorica ekonomije, je takole opisala njihov obisk: »Spoznati mladega podjetnika, ki dokazuje, da se v Sloveniji da uspeti s predanostjo, delavnostjo, iznajdljivostjo in pogumom. Spoznati prekaljenega direktorja/predavatelja, ki s svojo osebnostjo nazorno pokaže, kakšen je dober, samozavesten vodja, ki drži niti za več kot 100 ljudi v svojih rokah, je izjemna priložnost, ki smo je bili deležni.« Seveda so si ogledali še podzemlje Cone Tezno in izvedeli še nekaj o bogati industrijski dediščini našega območja. Dijaki pa niso samo poslušali. Dobili so tudi dva praktična izziva, s katerima se bodo spopadali pri pouku. Direktorja bosta nato izbrala najboljše rešitve in ideje.