23. decembra, 2019

NAŠA VIZIJA JE ŠPORT 365 DNI NA LETO

Na deževno četrtkovo jutro sem se na čaj odpravila v Teniški klub Natka. Z zakoncema Šipek, ki vodita teniški klub, pripadajoč lokal in okrepčevalnico, smo se pogovarjali o dobri kavi, najboljših gostih in viziji, ki jo imata za prihodnost. Zase pravij …

Piše: Meta Bobnar

Na deževno četrtkovo jutro sem se na čaj odpravila v Teniški klub Natka. Z zakoncema Šipek, ki vodita teniški klub, pripadajoč lokal in okrepčevalnico, smo se pogovarjali o dobri kavi, najboljših gostih in viziji, ki jo imata za prihodnost. Zase pravijo, da so družinsko podjetje, hkrati pa jim služba predstavlja drugi dom, mesto, kjer se dnevno vsi srečajo.

Navdih je bila hčerka

Začetek podjetja sega v leto 1985, a v Cono Tezno so prišli šele nekaj let kasneje. Navdih za začetek je bila hčerka Natalija in njena ljubezen do tenisa. Slučajno so opazili, da tukaj samevajo opuščena igrišča in odločili so se, da jih obnovijo ter oživijo z mladimi teniškimi upi. Sprva so jih imeli v najemu, predvsem za namene hčerinega treninga, kasneje pa so začeli igrišča oddajati tudi drugim rekreacije željnim športnikom. Gostinski lokal so odprli leta 2011 na željo gostov, ki so si po uri tenisa zaželeli osvežitev. Podobno je bilo tudi z okrepčevalnico, kajti k pijači se prileže še prigrizek. Seveda dandanes njihovi gosti niso zgolj tenisači, ampak imajo goste tudi iz Cone Tezno, ki se oglasijo na kavici in malici, poleti pa še na partiji tenisa.

Vsak začetek je težak

Zaradi lokacije, ki je nekoliko skrita pred pogledom in cesto, kar ji seveda daje tudi svoj čar, so začetki bili težki. Goste je bilo treba pridobiti in v tem primeru jim skrita lokacija sprva ni bila v pomoč. Vendar sta zakonca s trdim delom in vztrajnostjo uspela ter danes vodita priljubljen gostinski lokal. V gostinstvo so bili nekako »vrženi«, kot sami povedo, a se vse da, ko se boriš za svoje preživetje in družino, še dodata zakonca Šipek. In kdo so vaši gosti? »Največ jih prihaja iz Cone Tezno in seveda športniki,« še dodata.

Najlepša lokacija v Coni Tezno

Sicer neposrednemu pogledu skrita lokacija ponuja pobeg iz vsakdanje sivine industrijske cone. Na njihovem velikem letnem vrtu, poleti celo hlajenem z osvežilnimi meglicami in obilo sence, se bo vsak počutil, kot da je nekje sredi narave in miru. Cesta se ne sliši, prav tako ni neposrednega prometa, kar je še posebej prijazno gostom z družinami in malimi otroki. Pozimi vas vabijo na vroč čaj ali kavo v notranjost lokala, ob sončnih dneh pa za tiste manj zmrzljive ostaja strežba tudi na zunanjem vrtu. Od leta 2014, ko so odprli tudi okrepčevalnico, vas vsak dan vabijo tudi na okusne in hitro pripravljene malice, ki jih za vas dnevno sveže pripravljajo zaposleni.

Ponujamo vse na enem mestu

Tenis, ki je »krivec« za začetek te poslovne zgodbe, še dandanes ostaja njihova prioriteta, čeprav za enkrat zgolj poleti na zunanjih igriščih. Ob tem ponujajo še zunanje igrišče za balinanje, otroška igrala, bar in okrepčevalnico. Svojo umestitev, ki meji na Cono Tezno, vidijo kot veliko prednost. »Počutimo se del cone, veseli smo, da smo del njene zgodbe,« še dodata. In kje so še možnosti za razvoj? »Če imaš vizijo, je veliko možnosti za razvoj,« povesta in dodata, da si želijo, da bi se jim v prihodnosti uredil dostop do plinovoda. Z dostopom do energenta bi se jim odprle nove poslovne priložnosti – imajo namreč vizijo, da bi šport ponudili ljudem vse dni v letu, za kar je potrebna zaprta dvorana, ki jo je v zimskih mesecih možno ogrevati le z dostopom do energenta, kot je plin.

»V Coni Tezno si v prihodnje želiva tudi več povezovanja, sploh z drugimi gostinci, da bi lahko delili medsebojne izkušnje.«

 

Šport 365 dni na leto

Z izgradnjo plinovoda in posledično možnostjo gradnje zaprte dvorane si želijo ponudbo razširiti na druge športe, ne zgolj za tenis – morda dvorano za nogomet, igrišča za badminton in notranje igrišče za balinanje. Vizija in želje vsekakor so, omejitev za enkrat ostaja infrastrukturna. »Upamo, da naletijo naše želje na poslušna ušesa,« dodata za konec.