6. novembra, 2019

Z VELIKIMI KORAKI NAPREJ

Rast in širitev podjetja Fortis Podjetje Fortis Maribor d. o. o. je letos praznovalo osem let obstoja in se proti prvi desetki vzpenja z velikimi koraki. V zadnjih nekaj letih so strojni park razširili za tri obdelovalne centre. Še vedno je njihova pri …

Piše: Maja Vintar

Rast in širitev podjetja Fortis

Podjetje Fortis Maribor d. o. o. je letos praznovalo osem let obstoja in se proti prvi desetki vzpenja z velikimi koraki. V zadnjih nekaj letih so strojni park razširili za tri obdelovalne centre. Še vedno je njihova primarna dejavnost laserski razrez pločevine, v juniju bodo zagnali tretji laser, ki bo, malo nostalgično, pozicioniran na istem mestu, kot je bil njihov prvi laser, s katerim so začeli svojo podjetniško pot. Proti koncu leta bodo zagnali še manjšo peskalnico. Druge storitve ostajajo nespremenjene. Poleg laserskega razreza izvajajo še upogibanje, sestavo in varjenje strojnih delov, obdelavo zvarjencev, mokro lakiranje, montažo in vse drugo po željah stranke. Morda sta prav njihova drugačnost in prilagodljivost pripomogli k hitri rasti podjetja. »Ne trdim in tudi daleč smo od idealnega podjetja, v primeru, da idealno podjetje sploh obstaja, morda v glavi vsakega posameznika, se pa trudimo posel voditi v smer, za katero mislimo, da je prava,« pojasnjuje direktorica Andreja Ahman Wargazon.

Če jih boste obiskali na naslovu Zagrebška cesta 100, boste na zadnji strani poslopja opazili njihovo zadnjo veliko novo pridobitev. Postavili so 80 m dolg skladiščni šotor, ki bo pripomogel k lažji manipulaciji z materiali in izdelki. Površino cca. »600 m² smo napolnili hitreje, kot bi si mislili. Razmišljamo že o novih skladiščnih možnostih. Žal se tudi drugače srečujemo s prostorsko stisko, ki jo posledično prinese rast podjetja.,« še dodaja Ahman Warazonova.

Strankam zagotavljajo 100-odstotno sledljivost materiala, so certificirani in letos že recertificirani po sistemu ISO 9001:2018 ter vsemi potrebnimi varilskimi certifikati. Veliko vlagajo v izobraževanje kadra. Veseli so vedoželjnih novih sodelavcev, ki se želijo še dodatno izpopolnjevati na strokovnih področjih.

»Z lanskim letom smo za polni delovni čas zaposlili strokovno sodelavko na področju promocije zdravja na delovnem mestu. S tem smo za okoli 35 % zmanjšali bolniške staleže, ki so izhajali iz naslova poškodb na sklepih, križnem delu ali hrbtenici. Naši zaposleni lahko uporabijo terapije, masaže in druge ukrepe, ki preventivno ali kurativno delujejo na omenjenih področjih.«

Nekajkrat na leto izvajajo tudi teambilding, malo drugače, pa tudi izlete, piknike, zaključek, športna druženja in druge oblike druženja, ki pozitivno vplivajo na vzdušje in odnose v podjetju.

Na strokovnem, poslovnem in tehničnem področju se trudijo hoditi v korak s časom, na vseh drugih področjih pa so in želijo biti drugačni. »Dokler bo ta drugačnost pozitivno vplivala na odnose v podjetju in rast posla, jo bomo obdržali,« še zaključuje najin pogovor direktorica.