5. novembra, 2019

PRAVA MERA KAVE IN PRIJATELJSKO VZDUŠJE

Na pogovoru z Metko iz TYTI bara Center Barada se nahaja v samem središču Cone Tezno in pod njegovim okriljem že 17 let deluje TyTi bar. Zanimivo in nenavadno ime lokala je pravzaprav zloženka imen Tyra in Tiara, hčerk Tomaža in Biance Barada, lastniko …

Piše:

Na pogovoru z Metko iz TYTI bara

Center Barada se nahaja v samem središču Cone Tezno in pod njegovim okriljem že 17 let deluje TyTi bar. Zanimivo in nenavadno ime lokala je pravzaprav zloženka imen Tyra in Tiara, hčerk Tomaža in Biance Barada, lastnikov centra Barada. Bar, ki ga Metka poimenuje kar svoj drugi dom, gosti v dopoldanskem času predvsem zaposlene v Coni Tezno, v popoldanskem času pa svoje člane, ki se tam mudijo na treningu.

V dopoldanskem času vas na sončno teraso vabijo z ugodnimi kavicami za zaposlene, toplimi sendviči, zdravimi smutiji, domačimi ledenimi čaji ter veliko izbiro športnih in proteinskih napitkov. V poletnih mesecih ponujajo svojim gostom tudi igrišče za odbojko na mivki in prostor za piknike. Sicer pa se v njihovi ponudbi najde nekaj za vsakogar – veliko pozornosti namenijo svojim najmlajšim gostom, ki lahko pri njih praznujejo rojstni dan, si naročijo otroško kavico in se zabavajo na igralih, ki so ob terasi lokala.

»S svojimi gosti smo kot družina – vsi se poznamo med seboj, ko pridejo, pa se počutim, kot da me je doma obiskal prijatelj,« pove o delovnem vzdušju Metka, ki skupaj s sodelavko Ines in dvema študentkama skrbi za goste lokala.

ANEKDOTA

»Že od samega začetka je bil naš redni gost gospod iz Slovenske Bistrice, sicer zaposlen v Coni Tezno. Pred časom je huje zbolel in prenehal hoditi v službo. Še vedno se, kadar je v Mariboru po opravkih, obvezno oglasi tudi pri nas. Skozi leta je postal za nas več kot samo gost, postal je naš prijatelj.«

In kaj je njihov recept za najboljšo kavo? Prava mera kave, ki mora biti pripravljena z občutkom in izpod rok spretne natakarice. In pika na i? Postreženo z nasmeškom v prijateljskem vzdušju TyTi bara.

»Delati v takem ambientu je res hvaležno in tega ne bi menjala za nič na svetu.«

INFO: Pri njih si lahko z nakupom zbirate točke programa Cashback.